صنعت ما:اعزام بـه ماموریت یکی از نیـازهای کاری هر واحد تولیدی، نحوه ی محاسبه حق ماموریت در سال ۹۶ خدماتی و صنعتی هست که درون چارچوب قوانین و مقررات بابت آن، مزایـایی به منظور اعزامشونده درون نظر گرفته شده است. نحوه ی محاسبه حق ماموریت در سال ۹۶ مزایـا و ویژگیهای شغلی ماموریت را مـیتوان درون موارد زیر خلاصه کرد.
اعزام بـه ماموریت یکی از نیـازهای کاری هر واحد تولیدی، خدماتی و صنعتی هست که درون چارچوب قوانین و مقررات بابت آن، مزایـایی به منظور اعزامشونده درون نظر گرفته شده است. نحوه ی محاسبه حق ماموریت در سال ۹۶ مزایـا و ویژگیهای شغلی ماموریت را مـیتوان درون موارد زیر خلاصه کرد.
حق ماموریت کارگران چگونـه محاسبه مـیشود؟
به گزارش صنعت ما فوقالعاده ماموریت مبلغی هست که درون صورتی کـه کارگر از محل کارگاه اصلی ۵٠ کیلومتر دور شود و یـا شب را درون مقصد بـه سر برد، بـه او پرداخت مـیشود. این مبلغ معادل یک روز حقوق است. بنابراین کارگر بـه ازای هرروز ماموریت علاوه بر یک روز حقوق معمول، یک روز حقوق ثابت هم بهعنوان حق ماموریت دریـافت مـیکند کـه نباید از مزد مبنای روزانـه کارگر کمتر باشد. حقوق ثابت شامل دستمزد پایـه و مزایـایی هست که برحسب ماهیت شغل یـا محیط کار و برای ترمـیم مزد درون ساعات عادی کار پرداخت مـیشود.
هزینـه سفر
کارفرما موظف هست وسیله نقلیـه مناسب و یـا هزینـه آن را درون اختیـار کارگری کـه به ماموریت مـیرود، قرار دهد. اما درون مورد هزینـه غذا و خوراک مسئولیتی ندارد و در خصوص محل اقامت یـا هزینـه آن نیز با توافق یکدیگر عمل مـیشود.
ارتباط ماموریت با حادثه ناشی از کار
کارکنان و بیمـهشدگانی کـه به ماموریت اعزام مـیشوند چنانچه درون طول مدت ماموریت اتفاقی به منظور آنها رخ دهد، کـه منجر بـه ازکارافتادگی و فوت آنها شود، حادثه مربوطه، حادثه ناشی از کار تلقی شده، مشمول دریـافت مستمری ازکارافتادگی مـیشود و در صورت فوت، خانواده آنها از مستمری بازماندگان بهرهمند مـیشوند. این موضوع بـه کارکنانی کـه در سطح شـهر بـه ماموریت اعزام مـیشوند و مشمول فوقالعاده ماموریت نمـیشوند، نیز تسری دارد. درون چنین شرایطی نیـازی بـه سابقه نیست. حتی اگر کارگر حادثهدیده یک روز سابقه داشته باشند، مشمول مقررات این بند مـیشود. بـه تعبیر بهتر، همـین کـه کارگر مشمول مقررات کار و بیمـه اجباری باشد و اشتغال وی مورد تایید قرار گیرد، مستحق دریـافت مستمری است. این امتیـاز به منظور ازکارافتادگان جزئی نیز مصداق دارد کـه طبق نظر کمسیون پزشکی سازمان تامـیناجتماعی بین ٣٣ که تا ۶۶ درصد ازکارافتاده اعلام مـیشوند، و بدین ترتیب فرد مزبور مـیتواند از مستمری ازکارافتادگی جزئی استفاده کند. درون صورت بروز حادثه درون هنگام ماموریت برایی کـه بین ١٠ که تا ٣٣ درصد ازکارافتاده اعلام شده، مبلغی بـه صورت یکجا تحت عنوان «غرامت نقص مقطوع» پرداخت مـیشود.
ماموریت و تامـیناجتماعی
هزینـه سفر و فوقالعاده ماموریتی کـه به کارگر پرداخت مـیشود، مشمولر حقبیمـه نیست. ولی بهتر هست یک نسخه از حکم ماموریت بـه سازمان تامـیناجتماعی ارسال شود که تا در صورتی کـه کارگر درون حین ماموریت دچار حادثه شد و نیـاز بـه خدمات درمانی و مستمری پیدا کرد بتواند با سهولت و فرایندی سریعتر تحت حمایتهای لازم قرار بگیرد. البته ارسال برگه ماموریت الزام قانونی ندارد، فقط به منظور اطمـینان و تسریع درون ارائه خدمات لازم درون مورد حوادث و اتفاقات پیشبینینشده پیشنـهاد مـیشود.
مشکل دیگری کـه در ارتباط با ماموریت وجود دارد، موضوع تایید کارکرد شخصی هست که درون کارگاه حضور ندارد و به ماموریت اعزام مـیشود. کارفرمایـان و کارگران درون مورد بازرسی بیمـهای از کارگاه و عدم توجه بازرسان سازمان بـه ماموریت برخی از کارکنان کـه جهت انجام کارهای شرکت یـا کارگاه بـه خارج از محل اصلی اعزام شدهاند، گلهمندند. این مشکل متاسفانـه درون مورد همـه کارگاهها عمومـیت دارد، ولی به منظور کارگاههای دارای معافیت حقبیمـه از حساسیت بیشتری برخوردار است. البته بازرسان سازمان وظایف قانونی خود را عمل مـیکنند، اما سختگیری درون این موضوع گاه بیمورد و بیدلیل هست و موجب نارضایتی کارگر و کارفرما مـیشود. سختگیری و موشکافی زیـاد درون مورد کارگاههایی کـه ٣٠ درصد کامل حقبیمـه پرداخت مـیکنند کاملا بیجاست و سازمان تامـیناجتماعی هم از این نظر سودی نمـیبرد. البته درون مورد کارگاههای دارای معافیت بیمـهای قضیـه متفاوت هست و سختگیری تامـیناجتماعی موجه است. بـه هر ترتیب بهتر هست سازمان همت و وقت خود را صرف دقت عمل درون موارد معافیت کند و انرژی و وقت خود را مصروف کارگاههایی کـه به صورت کامل حقبیمـه مـیپردازند نکند. برخی از اقدامات سازمان، کـه این مورد هم از نمونـههای آن است، بدون دلیل منطقی و قانونی تداوم یـافته است. شاید این رویـهها درون گذشته لازم بوده، ولی اکنون مبنا و موضوعیت خود را از دست داده و نباید ادامـه بیـابد و هرچه زودتر حتما جلوی آن گرفته شود. از طرف دیگر کارشناسان، مسئولان و متولیـات تصمـیمگیری و اجرایی سازمان حتما در مورد اقدامات و رویـههای جاافتاده قبلی بیشتر فکر کنند و مواردی را کـه نیـاز بـه اصلاح دارد مورد بازنگری قرار دهند. برخی از اقدامات سازمان و واحدهای اجرایی درون مقابل هزینـههایی کـه به سازمان تحمـیل مـیکند، دارای منفعت و سود نیست و ضررهای غیرمادی و معنوی سازمان درون درازمدت بیشتر از منافع مقطعی و کوتاهمدت آن است. از این موارد متاسفانـه زیـاد هست که حتما هرچه زودتر مورد بازنگری قرار گیرد.
خیر، حق ماموریت معاف از مالیـات است.
در صورتی کـه طی ماموریت کارفرما علاوه بر وسیله رفتوبرگشت، هزینـه اقامت و خوراک کارگر را نیز تامـین کند، آیـا حق ماموریت هم حتما بپردازد؟بله، حق ماموریت درون هر صورت حتما پرداخت شود.
آیـا فوقالعاده شبکاری حتما به کارگری کـه به ماموریت اعزام شده و شب درون محل ماموریت اقامت کرده پرداخت شود یـا همان پرداخت حق ماموریت درون این مورد کفایت مـیکند؟اگر کارگر درون محل ماموریت توقف کند و شب نیز مشغول بـه کار باشد، هم از حق ماموریت و هم از فوقالعاده شبکاری بهرهمند مـیشود.
وضعیت جمعهکاری برایی کـه ماموریت مـیرود چگونـه است؟ آیـا فوقالعاده جمعه بـه او تعلق مـیگیرد؟پرداخت فوقالعاده جمعهکاری یک مقرره عام هست و حتما در کلیـه موارد و شرایط بـه مرحله اجرا درآید. بنابراین شخصی کـه در روز جمعه بـه ماموریت مـیرود هم از حق ماموریت و هم از فوقالعاده کار درون روز جمعه برخوردار مـیشود. ضمن اینکه حتما یک روز دیگر بهعنوان روز تعطیل به منظور کارگر مزبور درون نظر گرفته شود.
[جزئیـات نحوه محاسبه حق ماموریت کارگران نحوه ی محاسبه حق ماموریت در سال ۹۶]
نویسنده و منبع | تاریخ انتشار: Fri, 13 Jul 2018 19:52:00 +0000